Què és la campanya “#amisimimporta”?

Joventut Apoderada

Atenent una recomanació de la Conferència Mundial de Ministres encarregats de la Joventut (Lisboa, Agost 1998), el 17 de desembre de 1999, l’Assemblea General va declarar el 12 d’agost com a Dia Internacional de la Joventut. L’Assemblea va demanar, llavors, la participació més gran possible dels governs i societat civil en la commemoració d’aquesta data a fi de promoure una major conscienciació dels governs nacionals sobre la importància de la joventut.

Malauradament, aquest dia, passa desapercebut pel fet d’haver sigut emplaçat al 12 de d’agost quan les administracions i la societat civil està de vacances o amb una menor activitat. No obstant això, la situació de la joventut cada vegada és més precària, la qual cosa, té impacte en la societat, posant en perill el seu sistema de benestar.

Per tot això, diverses organitzacions valencianes, com el Consell Valencià de la Joventut i l’Associació de Professionals de Joventut de la CV, hem llançat aquesta campanya (#ianingulimporta – #amisimimporta) per tal de donar visibilitat a tots aquells problemes que ens afecten com a joves i que s’estan silenciant continuadament a ulls de la societat.

OBJECTIUS

El principal objectiu d’aquesta campanya és reivindicar la necessitat de donar a les persones joves  oportunitats per a participar de manera plena, efectiva i constructiva al nostre entorn.

Altres objectius són:

Visibilitzar les situacions d’exclusió de les persones joves en la Comunitat Valenciana.

Arreplegar els testimonis  de les persones joves  que s’impliquen per a canviar la situació de la joventut.

Promoure una imatge positiva de la joventut.

Ressaltar les accions d’educació en valors, solidaritat i voluntariat que realitzen les persones joves.

METODOLOGIA

Generar una campanya on es visibilitze la situació de la joventut en la comunitat valenciana que es puga moure per xarxes socials amb el hashtag #IaNinguLiIMporta – #AMiSiMimporta

Es farà un cartell editable on s’arreplegaran les dades sobre l’exclusió de la joventut amb dades sobre problemes d’emancipació, educació, etc. Que es publicaran els dies previs. També es preparà un mardc per xarxes socials amb el lema.
Després gravar testimoniatges de persones que estan en aquesta situació d’exclusió i de persones que estan fent per canviar-les per a recordar que a nosaltres sí que ens importa.

S’han gravat corts i recursos sobre activitats d’oci educatiu amb gent en campaments, amb les persones professionals que treballen en els centres de joventut per a poder arreplegar el seu testimoni i com treballen per a fer que la joventut siga prioritària.